Boerenwoningen

Een van de mooiste en meest ongerepte  regio’s van Italia

In het westen vind je de bergen van de Apennijnen, het oosten wordt begrensd door de Adriatische kust. De werkelijk prachtige natuur, met haar zee, bergen, heuvels en natuurparken, staat in heel Abruzzo op de voorgrond. In dit dunbevolkte gebied leeft slechts 3% van de Italianen. Abruzzo is een geliefd vakantieoord voor Italianen, in augustus zoeken ze de verkoeling van de zee en de bergen op en in de winter wordt volop gewandeld en geskied in de natuurreservaten en de omliggende gebieden.

 

San Giacomo is een rustig Italiaans boerendorpje

Het ligt in de glooiende heuvels, 300 meter boven de zeespiegel.
De boerenwoningen hebben een prachtig weids uitzicht over de heuvels, pittoreske stadjes, olijfgaarden, zonnebloemvelden, de bergen van de Gran Sasso en de Adriatische zee.

 

De omgeving: bergen, zee, natuur & cultuur

Ook strandliefhebbers komen hier aan hun trekken! Op 14 km afstand ligt de zee met langzaam aflopende zandstranden en schaduwrijke pijnboombossen. Langs de kust vindt u gezellige badplaatsen met ijssalons en restaurants. Op slechts 2 km rijden van San Giacomo zijn restaurants, winkels en terrasjes. Ook de 14e eeuwse vestingstad Atri (7 km) is zeker een bezoek waard. Ontdek in Abruzzo het authentieke Italië, La vita e bella!

 

Strand van Pineto